De voorbije weken werd onze klas omgebouwd tot de redactie van De Kiemkrant. We bestudeerden de inhoud van échte kranten, we schreven zelf artikels, we maakten fotoreportages, we deden interviews, we zochten boeiende krantenkoppen, we knutselden met kranten en we vonden ook leuke raadsels en moppen voor de plezantste kant van de krant!

Naast het nieuws, hebben we ook veel bijgeleerd over het weer. We leerden over de verschillende weerselementen door naar weerberichten te kijken, zelf weersinstrumenten te maken, hiermee weersvoorspellingen te doen én door ons eigen weerlied te maken. Dit laatste mocht in aangepaste kledij. Wie kan de verschillende seizoenen raden?

We kregen ook bezoek van de mama van Juul. Ze gaf de yogaworkshop ‘Het weer en ik’. We gingen op een rustige, actieve én creatieve manier aan de slag met verschillende emoties die kunnen keren, net zoals het weer.

Tot slot leerden we over de klimaatsverandering en probeerden we met onze zelfgemaakte klimaatposters ook de andere Kiempjes warm te maken voor ‘Dikketruiendag’. Zo konden ook wij ons steentje bijdragen!