Onze kapoenen van de 1e kleuterklas hebben er enkele smakelijke weken opzitten. We leerden over het restaurant en over de bakker. Kijk je mee om te zien wat ze allemaal uitspookten?

Ons poppenhuis werd omgetoverd tot een restaurantje. Daar werd naar hartenlust gekookt en ‘gesmuld’. We knutselden een koksmuts, maakten enkele werkjes en bereidden heel wat gerechtjes met de plasticine. Natuurlijk werd er ook ECHT gesmuld. Op woensdag aten we zoals gewoonlijk fruit, maar deze keer kregen we er wat lekkers bij. Die poffertjes met slagroom hebben meer dan gesmaakt! Op vrijdag sloten we het thema op restaurant in onze eigen klas af. We dekten eerst een lange tafel, legden zelf bordjes en bestek op de juiste plaats en schoven daarna de beetjes onder tafel voor een bordje heerlijke spaghetti. Wat was dat lekker! Sommige smulpapen aten wel 3 borden leeg!

Van het ene lekkere thema naar het andere, de week erna leerden we over de bakker. Ook nu werd er druk gebakken in ons bakkerijtje en werd er weer heel wat gewerkt. Ieder kreeg ook een bonnetje van bakkerij Melange om helemaal zelf een donut te gaan kopen. Mmmmm! Uiteraard sloten we ook deze week weer smakelijk af. Op vrijdag mocht iedereen een extra brooddoos meebrengen, gevuld met een heerlijk ontbijtje. In de plaats van ons fruit ontbeten we gezellig in de klas, allemaal samen aan onze lange tafel. Een lekker sapje naar keuze erbij maakte het compleet.

Maar genoeg gesmuld, we letten nu eventjes op onze lijn en beperken ons tot de gewone eetmomenten. ?