We deden met ons klasje mee met de wedstrijd “Week van het Bos”. Elke dag deden we een opdrachtje uit de Fabeltjeskrant.

Hier vind je een overzicht van onze activiteiten. Meer info over de wedstrijd vind je op https://www.natuurenbos.be/week-van-het-bos/de-klas/kleuter-wedstrijd.

Maandag: Smullen met Meneer de Raaf
Voedingspiramide + tikspel met kaartjes op de speelplaats: Mier – Raaf – Vos – Wolf.
De wolf wint van alle dieren (opeten). De Vos heeft 3 punten en eet een Raaf en een Mier. Raaf wint enkel van Mier. Kindje tikken en kijken wie wint. Heb je hetzelfde diertje? Om ter langst op één been staan, de winnaar krijgt het kaartje van de verliezer. Tellen, getalbeeld herkennen, bewegen, winnen en verliezen, leren over eten en gegeten worden, plezier bleven, … We leerden heel veel!

Dinsdag: Bomen bewonderen met Bor de Wolf (gedichtje)

Wat is weg? Twee kindjes eventjes aan de deur en nadien kijken welke herfstvrucht weggenomen is. Verwoorden en herfstvruchten leren kennen.

Woensdag: Op nestenspeurtocht met Gerrit de Postduif

We bouwen zelf een nest voor de dieren die in de speeltuin wonen!

Wat vinden we allemaal in de speeltuin? Een kamp, een prachtig spinnenweb en heeel veeeel noten!

Alle duiven vliegen… Welke dieren kunnen vliegen? De juf zegt: Alle kraaien vliegen, ooievaars, mussen, … Maar als de juf “alle konijnen vliegen” zegt, moet je stoppen met fladderen. Start!

Donderdag: Aan de slag met de Gebroeders Bever
Symmetrie onder de knie? Maak hetzelfde patroon als je partner in een eierdoos.


Maak van je klasgenootje een vliegend dier!

Vrijdag: Feest voor Truus de Mier
Een natuurconcert: geluiden maken met noten, takken, dennenappels, blaadjes, … Om de beurt dirigent. Tikken met verschillende noten.

We gingen ook op zoek naar de regen, gewapend met een parapluutje in de hand. We beschilderden en tekenden een paraplu. Wat een pret!