Welkom in dit nieuwe schooljaar! 
We ontmoetten vandaag vijf elfjes: het waterelfje, het lichtelfje, het luchtelfje, het aarde-elfje en de hartjeself. Zij verwelkomden ons met belletjes én sprookjesmuziek aan de schoolpoort!

Deze elfjes ontdekten een heus Kiempje!  Het Kiempje stond echter in de schaduw…  Zo kreeg hij niet genoeg licht en plaats om te groeien! 
Onze elfjes wensten het Kiempje het beste toe, samen met hun toverstokje.  Enkel het luchtelfje was wat pessimistisch…  Groeien is immers niet altijd leuk!  Er zullen dagen zijn dat het stormt of heel veel regent.  Het kan dus ook best moeilijk worden… 
Gelukkig was er onze hartjeself.  Zij hield de belangrijkste wens tot het laatste!  Ze wenste het Kiempje veel liefde toe…  Samen met ons zal het Kiempje erin slagen om te groeien! 

Meneer de burgemeester! Meneer de burgemeester?! Ooh ja, dat is waar, meneer de burgemeester is op pensioen.
Secretaresse Wollaert heeft veel moeite gedaan om vervanging te zoeken, dat was echter toch niet zo evident. Na lang zoeken vond ze iemand nieuw. Een beetje verlegen maar… Welkom, madame Arabelle!
Onze speeltoestellen werden officieel ingehuldigd én geopend!

Vandaag ging het verhaal over ons Kiempje verder…  Vele jaren gingen voorbij…
Op een dag kwamen de elfjes opnieuw een kijkje nemen.  Ze stelden vast dat ze het Kiempje op een goede plek in de aarde geplant hadden, hij was flink gegroeid! 
De kinderen van onze school gaan dit schooljaar ook allemaal groeien.  En net als bij ons Kiempje gaan ze veel leuke dagen beleven, maar ook moeilijke…
De elfjes hadden nog een verrassing!  Dit schooljaar gaan ze nog VIJF keer langskomen om te zien hoe het Kiempje en wij groeien.  Die dagen gaan we de Kiempjesdagen noemen!  Op deze derde schooldag stonden er al enkele leuke activiteiten op het programma.  We versierden elk ons eigen bloempotje dat we ‘s avonds mee naar huis kregen, mét enkele zaadjes erbij!  Zo kunnen we er zélf een kiempje in laten groeien…

Alles wat je aandacht geeft, groeit!
De toon is gezet, de start is gemaakt.  Op een mooi schooljaar!