Bij de start van ons nieuwe thema maakten wij een natuurwandeling in Nieuwenrode. We maakten kennis met verschillende biotopen: een vijver, een bos en een weide. Via spelletjes en groepsopdrachten ontdekten we welke dieren, bloemen, planten en bomen er leven. Daarnaast oefenden we ook de delen van een boom, een plant, een bloem en een blad.

Onderweg verzamelden we afval om de natuur proper te houden én we zochten ook natuurlijk materiaal voor ons insectenhotel. Terug in de klas tekenden we hiervoor een ontwerp, maakten we een materiaallijstje, knutselden we ons hotel in elkaar, vulden we de verschillende vakjes én kreeg ons hotel nog een mooi kleurtje.

We leerden ook veel bij over dieren door onze dierenpraatjes. Hiervoor zochten we informatie op in boeken en op internet. Er kamen enkele dieren op bezoek in onze klas: de hond van Thibault, de hamster van Rhunne, de kanarie van Juul, het konijn van Gitte én we kregen ook een rondleiding op de geitenboerderij van de papa van Leon. Wat een beestig thema!