Onze peuters en 1e kleuterklassers leerden twee weken lang over indianen, een thema waar we stiekem het deelthema kleuren en vormen in verstopten. Als apotheose organiseerden we op donderdag 1 oktober een heuse indianendag! UGH!

Die dag kwam iedereen verkleed, zoals een indiaantje, naar school. Wat zagen we er prachtig uit! We dansten samen rond de totempaal op onze speelplaats, dit op bijpassende muziek. Met een klein beetje regen werd het zelfs een heuse regendans!

We gingen echter nog een stapje verder. Met een beetje verbeelding werd een simpele hockeystick een écht paard! De tonen van Bonanza vervolledigden het plaatje, juu!

Onze eerste gezamenlijke Tik Tak (kleuren/indianen) stond ook op het programma!

Dit is Veertje, onze indianenvriend.
Veertje is gek op kleuren en vormpjes, dit zie je aan haar kleedje. Ze heeft het zelf versierd met een rood hartje, een groene kikker, een roos varkentje, en nog veel meer… Maar oei! Al deze vormpjes waren plots verdwenen…

Zo vroeg ze onze hulp en gingen we samen op zoek doorheen het schoolgebouw naar deze verloren vormpjes. Bij elk vormpje dat we vonden voerden we een bewegingsopdrachtje uit. Zo moesten we kruipen, stampen met de voeten, springen op één been, … Op het einde vonden we gelukkig alle vormpjes terug, wat was Veertje blij!

Je hoort en ziet het, een leuk en leerrijk thema! En wat hebben we er hard van genoten…