Wat een gekakel deze week in de 1e kleuterklas! De kleuters leerden over de bewoners van het kippenhok: de kip, de haan en hun kuikentjes. De juf bracht een gekke, kleurrijke kip mee. Als je ze optilde aan haar kam, kakelde ze luid voor de hele buurt. Daar moesten we heel hard mee lachen.

In de ontdektafel gingen we aan de slag met stro, eierdozen en isomo eitjes. We knutselden ook een mooie kleurrijke kip om mee te nemen naar huis, maakten een heleboel werkjes, luisterden naar verhaaltjes en boetseerden kuikentjes met plasticine.

Maar waar komen die schattige kuikentjes eigenlijk vandaan? Uit een ei leerden we. Vol spanning bekeken we een filmpje van een kuikentje dat uit een ei komt. Wat een ontlading als dat eindelijk lukte, iedereen blij!

Maar eitjes kan je natuurlijk ook opeten. Op donderdag maakten we eiersalade in de klas. Water koken, eitjes erin, wachten tot het wekkertje gaat, laten afkoelen, eitjes pellen en pletten, kruiden en mayonaise erbij en… klaar! We smeerden de eiersalade op een toastje om er vervolgens van te smullen. Mmmmmm, lekker!

Op vrijdag kregen we dan eindelijk het bezoek waar we de hele week naar hadden uitgekeken. Pauline de kip had haar vriendinnen Paulette, Josephine en Odette even achter gelaten in het kippenhok en kwam mee met de juf naar de klas. Leuk was dat! Sommige vriendjes hadden regenwormen bij. Daar was Pauline heel er blij mee en wij schaterden het uit!

We voelen ons kiplekker, zo leuk was het!