Zaterdag 14 mei vierden we feest! Ons langverwachte schoolfeest mocht eindelijk weer plaatsvinden. Vol spanning keken we uit naar een spetterend optreden…

En dan was het zover… Mysterieuze muziek, hier en daar een woord… Kan jij het al lezen?…
Ja hoor! Welkom bij KIEM om te ZIEN! Mét Willy (meester Alexander) én Anne (juf Hilde)!

Enkele lieve elfjes kwamen op, ze brachten een klein Kiempje mee. De elfjes zwaaiden met hun toverstafje maar… Er gebeurde niets! Wat een verdriet op het podium…
Gelukkig waren er Anne en Willy to the rescue! Na een klein gesprekje kwamen onze twee presentatoren te weten dat de toverstafjes van onze elfjes niet meer werkten?! Zo kon het Kiempje niet groeien! Het plantje heeft immers goede AARDE nodig, om stevig in zijn schoenen te staan. Echter ook een goede hoeveelheid WATER én LICHT, we moeten immers allemaal kunnen stralen. Niet te vergeten: ZUURSTOF en STEUN… Het laatste elfje had de belangrijkste rol van allemaal, dit elfje wou een WARM HART zijn voor het kleine Kiempje…
Zouden wij kunnen helpen?… Met muziek, kinderen, dans, vrolijke mensen, …
Ja hoor, dat konden en deden we die dag!

Onze allerkleinste kleuters beten de spits af. Zij vertegenwoordigden het element AARDE en dansten op het liedje van #LikeMe: Laat ons een bloem…
Zou het aarde-elfje zo zijn toverstof terugkrijgen?…

De 1e kleuterklas koos voor een combinatie van de elementen WATER en LICHT, dit verdeeld over twee groepjes. Het watergroepje zorgde voor de finishing touch, met spuitjes spoten ze heel het publiek nat!
Na afloop van elk liedje kwam telkens het juiste elfje toverstof opnemen, zou ook hún toverstafje hierdoor terug werken?… Goed gedaan, kleine bengels! Wat een teamwork!

Hierna was het tijd voor onze grotere kleuters. De 2e kleuterklas bracht ons een verhaal van liefde… Deze Soldiers of Love stonden symbool voor het warme hart, wat oh zo belangrijk is… Missie geslaagd, soldaten!

Wat heeft ons Kiempje ondertussen nog allemaal nodig om te groeien?…
AARDE: check! WATER: check! LICHT: check! HART: check!
De 3e kleuterklas bracht het laatste element op orde: LUCHT. Op het einde deden ze er graag nog een portie vonken en vuur bij!

Een spannend moment brak aan… Hebben de elfjes genoeg toverstof voor hun toverstafjes kunnen verzamelen na dit prachtige optreden?!… Kunnen ze het kleine Kiempje laten groeien?

Ja hoor… Het is gelukt!
De kleine Kiempjesplant is uitgegroeid tot een grote sterke KIEM!

We roepen deze dag officieel uit tot KIEMPJESDAG!
MUZIEK!

Na de show genoten we verder van deze mooie dag… Voor ieder wat wils!
Van springkastelen, funky kapsels, schminkstand, kinderdisco, rijden met gekke fietsen, …
Tot relaxen in de loungebar met een verfrissend drankje én keuze uit onze verschillende eetstanden.

Dankjewel aan iedereen die zijn steentje bijdroeg om dit schoolfeest onvergetelijk te maken!
Een speciale dank aan Jo-Anne Van der Krogt (mama van Marthe, Stien, Jet en Leah) voor het verzorgen van deze prachtige fotoreportage!

Categorieën: Algemeen