Vandaag was het Strapdag! We stapten en trapten er op los! Hoe? Dat zie je hier! Eén ding is zeker: het was een fijne dag!

De kleuters fietsten naar hartenlust op de speelplaats óf op de afgesloten straat, mét een fietshelm én een fluohesje. We maakten op diezelfde afgesloten straat mooie krijttekeningen en we volgden een leuk parcours met de kruiwagen!

Onze kleinste kleuters staken, gewapend met een fluohesje, flink het zebrapad aan onze school over. Eerst echter goed kijken…

Onze tweede kleuterklas hield een heuse carwash! Zie jij die fietsen ook blinken?!

Het 1e leerjaar bracht een bezoek aan fietsenwinkel M-Velo!

Het 2e leerjaar rende zich rot en speelde een spel met vragen over de verkeersregels. Vele verkeersborden kwamen aan bod.

Het 3e leerjaar kreeg bezoek van Bruno Clerbout! Hij vertelde de leerlingen alles over Triatlon. In de namiddag speelden we een spel met tal van loopspelletjes, fietsopdrachten en weetvragen over wat we leerden over de sport. Winnen was niet belangrijk, er samen een leuke spelnamiddag van maken wel! Zo werd het voor iedereen een meer dan geslaagde Strapdag!

Het 4e leerjaar reed met de fiets naar Ramsdonk en deed daar een Run-Bike. Zo jogden de leerlingen per twee, daarna een stukje lopen en dan wisselen maar! Ook zij maakten mooie krijttekeningen op de afgesloten straat.

Tot slot trokken onze vijfde- en zesdeklassers, naar jaarlijkse gewoonte, naar de verkeerstuin in het Provinciaal Groendomein Vrijbroek te Mechelen, mét de fiets!

Categorieën: Algemeen